Γεμάτο διαδηλωτές το Σύνταγμα- Έκαψαν ναζιστική σημαία στη Βουλή

newspost.grΕργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» που επιχείρησαν να αποκλείσουν την λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Σχολής Αστυνομίας παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ πέταξαν μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου. Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ είναι στο σημείο. Η κατάσταση τέθηκε τελικά υπό έλεγχο.....

Ένταση στο ΣύνταγμαΈνταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με μικροσυμπλοκές πολιτών με ΜΑΤ
και έναν άνδρα να καίει ναζιστική σημαία στο σιδερένιο φράχτη μπροστά στη Βουλή. Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος.
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άρχισε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αρκετός κόσμος κατέβηκε στην πλατεία Συντάγματος με πλακάτ και πανό. Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι διαδηλωτές στον Μανολη Γλέζο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Στο Σύνταγμα έφτασε στις 14.20 και η πορεία του ΠΑΜΕ. «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων», τόνισε νωρίτερα η κ. Παπαρήγα.Στην Ιπποκρατους νωρίτερα εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ διαδήλωσαν φέροντας μεγάφωνα όπου ακούγονται δηλώσεις του στρατηγού της χούντας Παπαδόπουλου για τη Γερμανία. Αυτήν την ώρα παρελαύνουν ντυμένοι Ναζί έξω από τη Βουλή.

Οι πρώτες προσαγωγές και ο... φράχτης
Τις 90 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας ατόμων - αναμεσά τους και μαθητές- που θεωρήθηκαν ύποπτοι και ελέχθησαν για σακίδια που μετέφεραν. Τρεις είναι οι συλλήψεις. Ο σιδερένιος φράχτης έχει στηθεί για μια ακόμη φορά μπροστά από τη Βουλή και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται για ολους έξω απο τη γερμανική πρεσβεία.
Τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομία
Με πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και κόκκινο χαλί στην είσοδο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχτηκε η Αθήνα την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ που έφτασε στην ελληνική πρωτεύσουσα στις 13.25.

Με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ενημέρωσε την Δευτέρα ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, από τις 9 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα. Απαγόρευση και στην Αττική Οδό, από και προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Η κυρία Μέρκελ αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι όταν και 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο δρόμο. Οι δρόμοι που θα ακολουθήσει κατά την αφιξή της και την αναχώρησή της από τη χώρα θα είναι κλειστοί, κάθε 100 μέτρα στην Αττική Οδό θα υπάρχουν περιπολικά που θα διενεργούν ελέγχους.

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι ξεκάθαρες, κανείς να μην έρθει σε οπτική επαφή με την αυτοκινητοπομπή της Καγελαρίου. Για αυτό και δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας θα ακολουθούν την διαδρομή της κυρίας Μέρκελ από αέρως. Την ίδια ώρα στο κέντρο της
Keywords
Τυχαία Θέματα