Γεωργία: Ο Ιβανισβίλι ανακοίνωσε τη σύνθεση της κυβέρνησής του

Ο Γεωργιανός δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γεωργίας μετά τη νίκη του συνασπισμού του στις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα - Δευτέρα τη σύνθεση της κυβέρνησής του.....
Ο Ιβανισβίλι όρισε υπουργό Εξωτερικών της Μάια Πατζικίτζε, πρώην πρεσβευτή της Γεωργίας στην Ολλανδία. Ο Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, στενός συνεργάτης του Ιβανισβίλι, θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και ο πρώην πρεσβευτής στο ΟΗΕ ο Ιρακλί Αλασάνια ορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας.
Ο σταρ του γεωργιανού ποδοσφαίρου Κάχα Καλατζέ, ο οποίος μπήκε στον πολιτικό στίβο μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, ορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
«Αυτή θα είναι πραγματικά μια κυβέρνηση του λαού», δήλωσε ο Ιβανισβίλι σε συνέντευξη Τύπου.
Ο συνασπισμός «Γεωργιανό Όνειρο» του Ιβανισβίλι κέρδισε τις εκλογές στη Γεωργία και σύμφωνα με τα τελευταία μερικά αποτελέσματα, ο συνασπισμός αυτός εξασφαλίζει 83 έδρες έναντι 67 του κυβερνώντος «Ενωμένου Εθνικού Κινήματος» του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Ωστόσο, την υποψηφιότητα του Ιβανισβίλι θα πρέπει να υποβάλει προς έγκριση στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος Σαακασβίλι, ο οποίος παραμένει στην εξουσία ως τη λήξη της δεύτερης θητείας του, το 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα