Γερμανοί ψάχνουν Τούρκους τρομοκράτες στη Θεσσαλονίκη

Κλιμάκιο Γερμανών δικαστών ερευνά στη Θεσσαλονίκη στοιχεία για τη δράση της ένοπλης μαρξιστικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP-C), που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Τουρκία και έχει τεθεί εκτός νόμου από τις αρχές της γειτονικής χώρας...
Η έρευνα σχετίζεται με την υπόθεση της σύλληψης 43χρονης υπηκόου Τουρκίας, πέρσι το καλοκαίρι,
στη Θεσσαλονίκη, η οποία εκδόθηκε στη συνέχεια στη Γερμανία.

Ειδικότερα, οι Γερμανοί δικαστικοί λειτουργοί ερευνούν τη δικογραφία για την υπόθεση της έκρηξης που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2011, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία και είχε ως συνέπεια το θάνατο ενός Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα. Στο διαμέρισμα όπου σημειώθηκε η έκρηξη είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός.

Παρότι, η 43χρονη, η οποία είναι επίσης πολιτική πρόσφυγας, δεν συνδέθηκε ποτέ από τις ελληνικές αρχές με το συγκεκριμένο συμβάν, οι Γερμανοί ζήτησαν στοιχεία ειδικά απ' αυτή την υπόθεση και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν με την 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την εν λόγω δικογραφία. Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκαν εγκληματολογικά ευρήματα αυτής της υπόθεσης που βρίσκονται στη διάθεση των ελληνικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος είχε αποφασίσει, πέρσι τον Σεπτέμβριο, την έκδοση της 43χρονης στη Γερμανία, με την προϋπόθεση να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε άλλη χώρα. Είχε συλληφθεί λίγους μήνες νωρίτερα (τον Ιούλιο του 2011), στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στη διοργάνωση εκδηλώσεων και στη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της DHKP-C.
Keywords
Τυχαία Θέματα