ΓΙΟΥΝΚΕΡ Η Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ...

Η Βρετανία θα είναι καλύτερα αν παραμείνει εντός της Ε.Ε., γράφει στο σημερινό φύλο της εφημερίδας «The Times» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πρόκειται να ακούσει τα αιτήματα του Λονδίνου...

για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Θεωρώ ότι η Ε.Ε. είναι καλύτερα με τη Βρετανία στους κόλπους της και ότι η Βρετανία είναι καλύτερα ανήκοντας στην Ε.Ε. Και θεωρώ ότι σε ζητήματα κομβικής σημασίας μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα ενεργώντας συλλογικά αντί ο καθένας μόνος του», γράφει.

Ο
βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει στις Βρυξέλλες στις αρχές του επόμενου μήνα έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις στις οποίες επιθυμεί να προχωρήσει η ΕΕ προτού προτείνει στους ψηφοφόρους να στηρίξουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ σε δημοψήφισμα που σχεδιάζει να διενεργήσει εντός δύο χρόνων.

Ο Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τον διορισμό του οποίου στην προεδρία της Κομισιόν επιχείρησε πέρυσι να μπλοκάρει ο Κάμερον, δήλωσε ότι έχει υποσχεθεί μία «δίκαιη συμφωνία για τη Βρετανία» και ότι θα εργαστεί «ρεαλιστικά» για την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης Λονδίνου-ΕΕ.

Επικαλούμενος την επιβράδυνση της οικονομίας, την ελληνική κρίση χρέους, τις επιθέσεις τζιχαντιστών στην Ευρώπη, την μετανάστευση και την ανασφάλεια στις γειτονικές περιοχές, ο Γιουνκέρ είπε: «Είναι σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα στα οποία θεωρώ ότι τα ευρωπαϊκά έθνη χρειάζεται να συνεργαστούν για να αναζητήσουν κοινές λύσεις». Ο ίδιος επισήμανε τις προσπάθειές του να μειώσει τον όγκο των κανονισμών της ΕΕ, ένα κοινό παράπονο του Λονδίνου για τις Βρυξέλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα