Γκρίλο: «Ψήφισες εμάς για να κυβερνήσουμε με τον Μπερσάνι; Έκανες λάθος»

Τι και αν η προβληματική πολιτική κατάσταση στην Ιταλία δεν φαίνεται να επιλύεται άμεσα. Τι και αν ο χρόνος της επιτροπής σοφών, που έχουν επιστρατευτεί από τον πρόεδρο Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, μετρά αντίστροφα. Τι και αν η αγωνία κυριαρχεί σε Ιταλία και Ευρώπη… Ο Μπέπε Γκρίλο συνεχίζει το τροπάριό του....

«Γιατί ψήφισες το Κίνημα Πέντε Αστέρων; Για να κάνει κυβέρνηση με τα παλιά κόμματα; Για να ψηφίσει στη Βουλή τους λιγότερο κακούς; Αν ψήφισες για αυτό το Κίνημα
Πέντε Αστέρων, τότε έκανες λάθος. Λυπάμαι. Την επόμενη φορά ψήφισε ένα κόμμα», λέει σε όσους υποστηρικτές του τον καλούν σε συναίνεση, ο αντισυστημικός Γκρίλο, ο οποίος είτε δεν αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο, είτε φροντίζει να επωφεληθεί από αυτό.
Σύμφωνα με τον Γενοβέζο κωμικό υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν συμφωνεί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ο βασικότερος είναι ότι δεν μπορούν οι Γκριλίνοι «να συζητήσουν το πρόγραμμα των Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι, καθώς υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο».
Την ίδια ώρα, όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από τα γκρι πλούσια μαλλιά, τις φωνές, τις έντονες χειρονομίες και το βλέμμα που «μιλάει», μπορούν να δουν το ντοκιμαντέρ «Τσουνάμι Τουρ», που θα προβληθεί στους κινηματογράφους της Ιταλίας στις 10 Απριλίου.
Υπό τη σκηνοθετική ματιά του Φραντσέσκο Ραγκανάτο, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να δει την περιοδεία του κινήματος σε 77 πλατείες, από τον Βορρά στον Νότο της Ιταλίας, ανάμεσα σε σκηνές θεάτρου και δρόμους πνιγμένους στους υποστηρικτές. Ο ίδιος ο Γκρίλο μιλά στην κάμερα, για το κίνημα που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εκτοξεύθηκε αλλάζοντας δραματικά τις πολιτικές ισορροπίες και αναστατώνοντας όσους θεωρούσαν την προσπάθεια άνευ σημασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα