Γλέζος και Κανέλλη στο πλευρό των «κομμένων» δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα «συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας» στη δημόσια τηλεόραση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, δημοσιογράφοι καιο εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέλη Σωματείων και Ενώσεων, βουλευτές, καθώς και απλοί πολίτες...
Με κεντρικό σύνθημα «η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει σε κανέναν», οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη απομάκρυνση των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη από την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

«Η
ΕΡΤ λειτουργεί με το φιλότιμο των εργαζομένων της» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης «καρατόμησης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ», ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Γιώργος Σαββίδης, αναφέρθηκε στους λόγους της κινητοποίησης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους της ΕΡΤ και επανέλαβε το αίτημα για «κοινωνικοποίηση των μέσων πληροφόρησης».

Την παραίτηση της διοίκησης της ΕΡΤ ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας πως το «κρούσμα λογοκρισίας» στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» δεν είναι πρωτοφανές.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διοίκηση θα πάρει πίσω τις άδικες αποφάσεις» δήλωσε με τη σειρά του ο εκ των παρουσιαστών της εκπομπής, Κώστας Αρβανίτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα