Γολγοθάς χωρίς ανάσταση για τους 560 απλήρωτους εργαζόμενους σε Χαλυβουργία και Ναυπηγεία...


Πάσχα χωρίς ανάσταση θα κάνουν εκατοντάδες απεργοί τηςβαριάς βιομηχανίας στη χώρα μας που παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες καιαποφάσισαν να γιορτάσουν την Κυριακή του Πάσχα στις εγκαταστάσεις τωνβιομηχανιών τους. Ο λόγος για τους 160 εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκάκαι της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η οικονομική κατάσταση των εν λόγω απεργώνείναι τόσο
δεινή που όχι μόνον είναι απλήρωτοι πάνω από έναν χρόνο καιχρεωμένοι με δάνεια και απλήρωτους λογαριασμούς, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ρίξει«φως» στο τούνελ.... Με το αβέβαιο μέλλον τους στην πλάτη και με μόνη προσμονήέστω ορισμένα μηνιάτικα, οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία και τα ΝαυπηγείαΣκαραμαγκά θα κάνουν κυριολεκτικά Πάσχα απεργώντας στο χώρο εργασίας τους. Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, «εγκλωβισμένοι» 160 εργαζόμενοι

Οι 160 εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά συμπληρώνουν 2χρόνια εκτός εργασίας και απλήρωτοι από την «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ», ενώ γιαπολλούς εργαζόμενους είναι αδύνατον ακόμα και να συνταξιοδοτηθούν καθώς ηεταιρεία αρνείται να καταβάλει και τις συντάξεις. Οι 160 απεργοί είχανμεταφερθεί στις 4/10/2007 στην Εταιρεία Τροχαίου Υλικού, χωρίς την θέλησή τους.οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν με τρεις πρωτόδικεςαποφάσεις, ότι πραγματικός τους εργοδότης ήταν και παραμένει η « ΕλληνικάΝαυπηvεία ΑΕ». Οι «εγκλωβισμένοι» στο αδιέξοδο εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ηΔιοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να εφαρμόσει τις πρωτόδικες αποφάσεις καιπροσέφυγε στο Εφετείο με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς δουλειά και πληρωμή 2ολόκληρα χρόνια.
Ωστόσο, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν προσφάτως τουςανακοινώθηκε ότι θα εργάζονται τελικά... μία ημέρα εργασίας την εβδομάδα εκπεριτροπής.
Η πρόταση, που συνοδεύεται με προειοδοποιήσεις ότι με τηντρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να διατηρηθούν οι θέσεις και των 1.200εργαζομένων στα ναυπηγεία, έρχεται και πάλι σε προεκλογική περίοδο, με τουςιδιοκτήτες του ναυπηγείου να διεκδικούν από το Πολεμικό Ναυτικό περίπου 140εκατ. ευρώ, για την κατασκευή των δύο νέων υποβρυχίων. Πριν από λίγες ημέρεςεξάλλου το αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστήριο είχε απορρίψει προσφυγή των ναυπηγείωνκαι της ιδιοκτήτριας εταιρείας, με την οποία ζητούσαν την ακύρωση προηγούμενηςαπόφασης, η οποία επέβαλε στο ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει από την εταιρείατην επιστροφή κρατικών ενισχύσεων.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους βρίσκονται επί ποδόςπολέμου, κάνουν λόγο για «προεκλογικό εκβιασμό» της εταιρείας και διαμηνύουνπως δεν θα γίνουν μοχλός πίεσης ούτε σάκος του μποξ μεταξύ των δυο πλευρών. «Θααγωνιστούμε δυναμικά» λένε.
Και η εορτή του Πάσχα τους βρίσκει χωρίς «δώρο», χωρίςμισθό, χωρίς λύση οδηγώντας τους σε νέες κινητοποιήσεις μαζί με τις οικογένειέςτους από την Κυριακή της Ανάστασης.
Χαλυβουργία, 200 μέρες απλήρωτοι
«Ανάσταση» στην πύλη της χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργοετοιμάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μαζί με τιςοικογένειές τους. Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστές ετοιμάζουν τη διοργάνωση νέαςΠανελλαδικής σύσκεψης σ
Keywords
Τυχαία Θέματα