Η Daily Mirror και η People στη δίνη σκανδάλου κίτρινης δημοσιογραφίας

Αλλες δύο βρετανικές ταμπλόιντ εφημερίδες τίθενται στο στόχαστρο «επωνύμων» οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών με στόχο την αντιδεοντολογική αλίευση και δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων....
Πρόκειται για την Daily Mail και την κυριακάτικη People. Τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, με πιο γνωστό τον Σουηδό πρώην προπονητή ποδοσφαίρου της
Εθνικής Αγγλίας Σβεν-Γκόραν Ερικσον, ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν αγωγή στην ιδιοκτήτρια εταιρεία των δύο εντύπων, την Trinity Mirror, για κατάχρηση εμπιστοσύνης και παράνομη χρήση του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών ή θυρίδων αυτόματου τηλεφωνητή.

Ο κ.Ερικσον είχε βρεθεί το 2004 στη δίνη ενός ροζ σκανδάλου, με πρωταγωνίστρια μία γραμματέα που διατηρούσε παράλληλα σχέσεις με τον ίδιο και με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, τον ελληνοβρετανό Μαρκ Παλιός.Και οι δύο άνδρες παραιτήθηκαν.
Ετοιμοι να ζητήσουν την ποινική δίωξη των δύο εφημερίδων είναι η ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς Coronation Street Σόμπνα Γκουλάτι, ο ποδοσφαιριστής Γκάρι Φλιτκροφτ, πρώην αρχηγός της Μπλάκμπερν Ρόβερς και η πρώην γκουβερνάντα των παιδιών της οικογένειας του ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Διευθυντής της Daily Mαil την επίμαχη περίοδο που οι ανωτέρω είδαν προσωπικές τους υποθέσεις να δημοσιεύονται σωρηδόν, ήταν ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι οι ρεπόρτερ του χρησιμοποιούσαν αντιδεοντολογικές μεθόδους, ιδίως την ακρόαση μηνυμάτων αυτόματου τηλεφωνητή.
Τώρα ο Μόργκαν βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου συνεχίζει κανονικά την καρριέρα του, μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2011 παρουσιάζει στο CNN το τοκ σόου «Piers Morgan Tonight», εκπομπή που διαδέχτηκε το δημοφιλέστατο τοκ σόου «Larry King live» του συνταξιοδοτηθέντος Λάρι Κινγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα