Η αποτυχημένη απόπειρα πρόδωσε τη συμμορία τσιγγάνων

Έξι μέρες, πέντε διαρρήξεις σε εξοχικά είχε γράψει το «κοντέρ» για την τριμελή σπείρα τσιγγάνων που δραστηριοποιήθηκε μετά την Πρωτοχρονιά στην περιοχή Καινούργιο της Φθιώτιδας! Η έκτη και τελευταία απόπειρα, όμως, απέτυχε και οι δράστες έπεσαν στα χέρια αστυνομικών του τμήματος Καμένων Βούρλων...

Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού ειδοποίησε την Αστυνομία ότι τρεις άγνωστοι τσιγγάνοι προσπάθησαν να τον απασχολήσουν για να κλέψουν χρήματα και κοσμήματα. Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό και το αγροτικό φορτηγάκι
με το οποίο διέφυγαν οι δράστες εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε. Οι επιβάτες του ηλικίας 43, 33 και 24 χρόνων προσήχθησαν στο τμήμα και το όχημά τους κατασχέθηκε. Μέσα, βρέθηκαν πολλά από τα αντικείμενα που είχαν κλέψει από τις 2 ως τις 8 Ιανουαρίου από πέντε εξοχικά της περιοχής, στα οποία έμπαιναν παραβιάζοντας τις πόρτες με λοστό.
Τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν αλλά πολλά ακόμη δεν έχουν βρεθεί, κυρίως χάλκινα οικιακά σκεύη και ηλεκτρονικές συσκευές τα οποία αναζητούνται. Μετά την άσκηση διώξεων από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, οι δράστες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ εξετάζεται αν κρύβονται πίσω και από άλλες κλοπές.

*** Ενάμισι μήνα μετά την κλοπή του πορτοφολιού από την ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος στην Ηγουμενίτσα με τη μέθοδο της απασχόλησης, οι τρεις τσιγγάνες που την διέπραξαν ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Όμως, δεν υπήρχε αυτόφωρο και οι δράστιδες δεν συνελήφθησαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα