«Η επίθεση στο Ιράν δεν αποτελεί λύση στο πυρηνικό του πρόγραμμα»!

Η Μόσχα προειδοποίησε την Τρίτη ότι ενδεχόμενη επίθεση των Η.Π.Α. ή του Ισραήλ στο Ιράν θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου από την Τεχεράνη, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Η CIA και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι δε διαθέτουν καμία πληροφορία για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Ιράν σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Όμως είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτή η απόφαση
θα ληφθεί αν το Ιράν δεχθεί επίθεση», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov....
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kommersant FM υπογράμμισε πως «η Ρωσία δεν υπερασπίζεται έναν σύμμαχό της, αλλά προσπαθεί να αποφύγει μια γενικότερη σύρραξη, δηλαδή μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή».

Αυτή η προηχογραφημένη συνέντευξη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δημοσιοποιείται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Ayatollah ali Khamenei, πως η χώρα του «θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο αν δεχτεί επίθεση από τις Η.Π.Α. ή το Ισραήλ».

«Οι απειλές του Ισραήλ εναντίον του Ιράν έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των σχέσεων και άλλων χωρών με τη Δύση, ενώ τις ωθούν να αναπτύξουν και εκείνες πυρηνικά όπλα. Αυτή η στάση απέναντι στο Ιράν ωθεί πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου να πιστέψουν ότι αρκεί να έχουν πυρηνικά για να τις αφήσουμε ήσυχες», υπογράμμισε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως «μια επίθεση δεν μπορεί παρά να καθυστερήσει το πυρηνικό πρόγραμμα μίας χώρας και όχι να το καταστρέψει εντελώς».
Keywords
Τυχαία Θέματα