Η Μέρκελ πάει Παρίσι- Συνάντηση με τον Ολάντ

Τις κατευθυντήριες γραμμές της ευρωπαϊκής πολιτικής που θα ακολουθήσει το Βερολίνο την επόμενη τετραετία,
παρουσιάζει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ στη Bundestag, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, της στρώνει το... κόκκινο χαλί για να την υποδεχτεί το απόγευμα στο Παρίσι...

Η Γαλλία θα είναι το πρώτο ταξίδι της Μέρκελ
στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία της για τρίτη φορά στην καγκελαρία, ένα παραδοσιακός προορισμός για τους ηγέτες της Γερμανίας, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.
Ένα 24ωρο μετά την επανεκλογή της στο αξίωμα της καγκελαρίου, η "σιδηρά κυρία" της Γερμανίας δίνει μία γεύση στο κοινοβουλευτικό σώμα αλλά και στις χώρες της γηραιάς ηπείρου για την ευρωπαϊκή στρατηγική που θα ακολουθήσει ο "Μεγάλος Συνασπισμός".
Αφού παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις του κυβερνητικού συνασπισμού "Xριστιανοδημοκρατών- Σοσιαλδημοκρατών", η Μέρκελ ετοιμάζει βαλίτσες για το Παρίσι, εκεί όπου θα την υποδεχτεί ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.
Μετά το Παρίσι, η Γερμανίδα καγκελάριος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο αυριανό Συμβούλιο Κορυφής των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για το θέμα της τραπεζικής ένωσης.
Στο μεταξύ, σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, η κυρία Μέρκελ επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης, είναι πολύ σημαντική για την αποδοχή του ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές κι εξέφρασε την ελπίδα ότι στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή τους, οι υπουργοί Οικονομικών της EE θα καταλήξουν σε συμφωνία, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ασχοληθούν αύριο οι αρχηγοί κρατών με το ίδιο θέμα στη διάρκεια του συμβουλίου.
Σήμερα το απόγευμα, όταν η Μέρκελ θα βρίσκεται στο... πλευρό του Ολάντ στη γαλλική πρωτεύουσα, θα συνοδεύεται από το νέο υπουργό Εξωτερικών, ένα από τα "γερά" χαρτιά των Σοσιαλδημοκρατών, τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Οι συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο θα ξεκινήσουν στις 18:30 ώρα Ελλάδας και εν συνεχεία, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στις 19:45 ώρα Ελλάδας.
Θα επακολουθήσει δείπνο, όπου εκεί Μέρκελ και Ολάντ θα βάλουν τις τελευταίες πινελιές στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο "γαλλογερμανικός άξονας" στο αυριανό Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών.
Keywords
Τυχαία Θέματα