Η Οδύσσεια μιας… εικόνας!

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες της… εικόνας του Αγίου Δημήτριου στην ομώνυμη εκκλησία της Άρτας! Τρεις μήνες μετά την κλοπή και τη διάλυση του καλύμματός της που έγινε… μπαλάκι στα ενεχυροδανειστήρια, ένας 33χρονος έκλεψε και την ίδια την ασημένια εικόνα διαστάσεων 20 x 30 εκατοστών! Η κλοπή, όμως, εξιχνιάστηκε άμεσα...

Ο νεαρός δράστης είχε μπει κρυφά στο ναό το απόγευμα της Δευτέρας, είχε πάρει την εικόνα και την είχε κρύψει σε μια κρυψώνα στην πλατεία Καραϊσκάκη της πόλης! Εκεί την βρήκαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και την επέστρεψαν στο εφημέριο της εκκλησίας. Από τις έρευνες που έκανε
η Ασφάλεια, έφτασε στα ίχνη του ιερόσυλου που συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή.

Η… Οδύσσεια της θρησκευτικής εικόνας είχε ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου, όταν ένας 39χρονος Έλληνας έκλεψε την επιχρυσωμένη ασημένια πρόσοψη, την έσπασε σε κομμάτια και την μεταπώλησε σε έναν 30χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου της περιοχής. Εκείνος τη μεταπώλησε σε ένα άλλο ενεχυροδανειστήριο στον Πειραιά με το οποίο συνεργάζεται.

Όμως, στις 22 Φεβρουαρίου, οι δυο συνεργάτες του ηλικίας 28 και 25 χρόνων που μετέφεραν την πρόσοψη για να την παραδώσουν στο ενεχυροδανειστήριο του Πειραιά, έπεσαν τυχαία σε μπλόκο αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. στο ύψος της Αμφιλοχίας και συνελήφθησαν! Η υπόθεση εξιχνιάστηκε και σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, ενώ σε βάρος του ενεχυροδανειστή για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα