Η Ουάσιγκτον θέλει αποδείξεις ότι ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα

Μετά το Ισραήλ, ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν ότι έχουν «υποψίες» πως στη Συρία έχει γίνει χρήση χημικών όπλων....

Πριν από λίγο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, ναι μεν η Ουάσινγκτον έχει «ενδείξεις» για χρήση σαρίν και άλλων χημικών από το καθεστώς της Δαμασκού στον εμφύλιο αλλά για να αναλάβει δράση, θα πρέπει να έχει «αποδεικτικά στοιχεία».
Στις αμερικανικές «υποψίες» πως έχει γίνει χρήση του συριακού χημικού οπλοστασίου στον εμφύλιο αναφέρθηκε εκτενώς και ο
βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας πως και το Λονδίνο έχει δει αυτές τις ενδείξεις.
Ο Κάμερον επέμεινε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε έγκλημα πολέμου και αναφέρθηκε στην υπόθεση «πως η χρήση έγινε πιθανόν από το καθεστώς».
Τόσο το καθεστώς όσο και η αντιπολίτευση στη Συρία έχουν καταγγείλει πως η άλλη πλευρά έχει κάνει χρήση του χημικού οπλοστασίου της χώρας.

Μιλώντας στο BBC σήμερα το πρωί, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως υπάρχουν «περιορισμένες αλλά αυξανόμενες ενδείξεις, τις οποίες έχουμε δει κι εμείς, πως έχει γίνει χρήση του χημικού οπλοστασίου».
Στις δηλώσεις του ήταν πολύ προσεκτικός στο από ποιον έγινε αυτή η ενδεχόμενη χρήση, λέγοντας όμως πως επρόκειτο «πιθανώς για το καθεστώς».
Ο Κάμερον σχολίαζε τις χθεσινές αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ πως έχουν καταλήξει «με αρκετή βεβαιότητα» στο συμπέρασμα ότι έχει γίνει στη Συρία περιορισμένης κλίμακας χρήση χημικών όπλων και συγκεκριμένα σαρίν.
Keywords
Τυχαία Θέματα