Η τελευταία συνεδρίαση της δίκης του Χ. Μουμπάρακ σήμερα

Η τελευταία ακροαματική συνεδρίαση της δίκης του τέως προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ πραγματοποιείται σε δικαστική αίθουσα στο Κάιρο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα γίνει γνωστή η ετυμηγορία, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος καμερών, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα....

Ο Μουμπάρακ,
83 ετών, κατηγορείται για το θάνατο διαδηλωτών στην διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του την περασμένη χρονιά και για διαφθορά. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν τη θανατική ποινή. Οι συνήγοροί του έχουν υποστηρίξει ότι είναι αθώος.
Ο Μουμπάρακ είναι ο πρώτος ηγέτης που ανατράπηκε στις εξεγέρσεις της «αραβικής άνοιξης» και ο οποίος προσήχθη σε δίκη. Οι δύο γιοι του Μουμπάρακ Αλάα και Γκαμάλ δικάζονται ταυτόχρονα με τoν πατέρα τους για διαφθορά και αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης.
Ο Μουμπάρακ, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 1981, αναγκάστηκε να παραιτηθεί την 11η Φεβρουαρίου 2011 έπειτα από μια λαϊκή εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του που διήρκεσε 18 ημέρες. Τη διακυβέρνηση της χώρας ασκεί έκτοτε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) υπό το στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι.
Keywords
Τυχαία Θέματα