ΗΠΑ: Νέα τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών

Δύο ημέρες πριν τις πρώτες προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι έξι ρεπουμπλικανοί που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος τους για τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή για την δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μέσα σε λίγες ημέρες....
Όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να αναδείξουν τα συντηρητικά τους προσόντα, σε αντιδιαστολή με τις φιλελεύθερες απόψεις του Προέδρου
Ομπάμα. Κατά την τηλεοπτική αναμέτρηση της Κυριακής στην πολιτεία Νιού Χαμσάιρ, όπου θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία την Τρίτη, αμφισβητήθηκε η συντηρητική ταυτότητα του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνει.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νιουτ Γκίνγκριτς, χαρακτήρισε τον Μιτ Ρόμνει «συνεσταλμένο μετριοπαθή» και όχι πραγματικό συντηρητικό υποψήφιο, προσθέτοντας ότι «θα είναι πολύ δύσκολο να εκλεγεί».
Κατά την αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Ρόμνει υπερασπίστηκε το συντηρητικό του προφίλ, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα των περικοπών δαπανών και της μη αύξησης των φόρων, που όπως είπε, προτείνει ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Ο Μιτ Ρόμνει παραμένει φαβορί για την εκλογική αναμέτρηση στο Νιου Χάμσαϊρ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει ποιος θα έρθει δεύτερος στην κατάταξη. Ο βουλευτής του Τέξας Ρον Πολ και ο πρώην Γερουσιαστής από την Πενσυλβανία Ρικ Σαντόρουμ, είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι για την δεύτερη θέση. Ο Μιτ Ρόμνεϊ επικράτησε του Σαντόρουμ με πολύ μικρή διαφορά στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αϊόβα.
Ο κ. Ρόμνεϊ τους τελευταίους μήνες έχει δεχθεί έντονη κριτική για την διευθυντική θέση που κατείχε σε ιδιωτικό επενδυτικό όμιλο ο οποίος είχε τεράστια κέρδη. Αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο επενδυτικός όμιλος απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους από τις εταιρείες που αγόρασε, ενώ εξασφάλιζε μεγάλα κέρδη για τους επενδυτές.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης κατά την αναμέτρηση στο Νιου Χαμσάιρ επικεντρώθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία.
Keywords
Τυχαία Θέματα