Ισπανία: Εργαζόμενοι απέτρεψαν «αλά ΕΡΤ» το κλείσιμο τηλεοπτικού σταθμού

Μια υπόθεση που θυμίζει σε πολλά σημεία το λουκέτο στην ΕΡΤ και την αντίδραση των εργαζομένων της εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στη Βαλένθια της Ισπανίας...

Στις 5 Νοεμβρίου η τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια ανακοίνωσε το κλείσιμο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Είχε προηγηθεί απόφαση δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απόλυση 1.000 εκ των συνολικά 1.700 εργαζομένων, με την κυβέρνηση να απαντά ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους επαναπροσλάβει.
Ακολούθησε την Πέμπτη η δημοσίευση στην εφημερίδα
της κυβέρνησης «του νόμου για την κατάργηση και διάλυση» του σταθμού.
Το ραδιόφωνο της Βαλένθια σίγησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα να εκπέμπουν ζωντανά, μεταδίδοντας τις εξελίξεις.
«Το ραδιόφωνο έκλεισε, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων», τόνισε εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν τη νύχτα μπροστά από την έδρα της τηλεόρασης χωρίς, όμως, να υπάρξει κάποια επιχείρηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα