Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Νικολάου Κρήτης

Τρίωρη παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (πρώην νομαρχία) έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη από τις 10.00 π.μ. έως τις 1μ.μ.....

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης της Πέμπτης,
μετά τις αποφάσεις που πήρε στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα παρουσία του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γρ. Κοκοβάκη, κάνοντας λόγο για "λεηλάτηση των εισοδημάτων τους με
το νέο μισθολόγιο".
Μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε:
"Να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/1/2012 σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία δημοσίων υπαλλήλων του Αγ. Νικολάου και του ν.Λασιθίου (ΕΛΜΕ, Σύλλογος δασκάλων κλπ) τρίωρη παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (πρώην νομαρχία) από τις 10.00 π.μ. έως τις 1μ.μ.

Για τη διευκόλυνση της κινητοποίησης να πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα και ώρα. Στόχος της κινητοποίησης να αναδειχθεί η οριζόντια ισοπέδωση των εισοδημάτων των δημόσιων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο.
-Να αναρτηθεί σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου όπου βρίσκονται ασθενείς, πολίτες και επισκέπτες ανακοίνωση με την οποία θα υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία με την έλλειψη προσωπικού, με τη δραματική
μείωση των χρηματοδοτήσεων, με την έλλειψη των υγειονομικών υλικών και με την υποαμοιβή του προσωπικού.
-Να υπάρξει συνέχιση της στενής συνεργασίας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής μας (Εργ.κέντρο, σωματεία, Σύνδεσμοι συνταξιούχων κλπ) ώστε να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εργαζόμενων δημόσιου –ιδωτικού τομέα ενάντια την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.
- Να υπάρξει έμπρακτη βοήθεια σε όλες τις μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμβάλουμε στη δημιουργία και στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στον Άγιο Νικόλαο. Να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικάμε το πως μπορούν να αποφεύγουν τις επιπλέον και άδικες επιβαρύνσεις κατά την περίθαλψη τους στο Νοσοκομείο.
- Να πραγματοποιούνται περιοδικές καταλήψεις του τμαείου στο οποίο εισπράτεται στο 5 ευρο από τους αθενείς στα εξ. Ιατρεία. Ξεκινούμε με κατάληψη του ταμείου την Πέμπτη 26/1/2012.
- Να πραγματοποιήσουμε μείωση της εισφοράς των μελών στο Σωματείο κατά 25% (να γίνει 1,5 ε το μήνα από 2ε)
πηγή: cretalive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα