Κινητοποιήσεις στη Φρανκφούρτη

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Φρανκφούρτης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας αντικαπιταλιστικής οργάνωσης, παρά την απαγόρευση των τοπικών αρχών.....

Οι συγκεντρώσεις κύλησαν ομαλά, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, 150 σε ένα πανεπιστήμιο, στο κέντρο της Φρανκφούρτης και περίπου 300-400 σε μια κεντρική πλατεία.
Σε όλα τα σημεία είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι αστυνομικοί περιορίστηκαν να υπενθυμίσουν τους διαδηλωτές
ότι δεν είχαν λάβει έγκριση για να κάνουν συγκεντρώσεις.

Οι ακτιβιστές του κινήματος Blockupy Frankfurt προγραμμάτιζαν τετραήμερες διαδηλώσεις, από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο. Σκοπεύουν επίσης να αποκλείσουν το κέντρο της πόλης και το κτίριο που στεγάζει την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ωστόσο οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν τις κινητοποιήσεις, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι θα επαναλαμβάνονταν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στα τέλη Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον της ΕΚΤ. Η απόφαση επικυρώθηκε και από το διοικητικό δικαστήριο της Έσσης. Επετράπη πάντως η μεγάλη διαδήλωση που προγραμματίζεται για το Σάββατο.

Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα