Λαγκάρντ: Τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης να γίνουν πιο ευέλικτα

Tην άποψη ότι τα προγράμματα διάσωσης για τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτα, εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ....

Όπως δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση.
«Η Ευρώπη παραμένει προφανώς το επίκεντρο της κρίσης και εκεί που χρειάζεται περισσότερο η άμεση ανάληψη δράσης» τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου ζητώντας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, μεταξύ των οποίων τη συγκρότηση ενός ενιαίου εποπτικού τραπεζικού μηχανισμού και την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε μια ανάκαμψη διαρκείας, όχι μια πρόσκαιρη βελτίωση. Για να είναι αυτή η φορά διαφορετική, χρειαζόμαστε βεβαιότητα, όχι αβεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ κάνοντας έκκληση στους πολιτικούς αξιωματούχους της ΕΕ να κάνουν χρήση της ευκαιρίας που προσφέρουν οι αποφάσεις τόσο της EKT όσο και της Fed.
Πάντως, όπως υπογράμμισε, η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις πιέζει προς τα κάτω την ανάπτυξη.
«Το ΔΝΤ συνεχίζει να προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις του Ιουνίου», επεσήμανε η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ τονίζοντας πως η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις καθυστερεί την ανάπτυξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα