Λονδίνο: Ελεύθεροι τρεις από τους συλληφθέντες για το φόνο του βρετανού

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν σήμερα τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη στο Λονδίνο....

Την ίδια ώρα δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατή η ανάκριση των δύο κύριων υπόπτων για την δολοφονία, οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του στρατιώτη. Οι έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, εκ των οποίων οι τέσσερις με εγγύηση, ένας παραμένει υπό κράτηση για συνέργεια σε ανθρωποκτονία
και οι δύο κύριοι ύποπτοι, ο Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, που τραυματίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος από τα πυρά της αστυνομίας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ.
Η "κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή" και "θα ανακριθούν όταν αυτό καταστεί δυνατό", πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε σχετικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας, για την οποία έχουν κινητοποιηθεί περίπου 500 άτομα, "επικεντρώνεται στην ασφάλεια του κοινού και στον εντοπισμό άλλων ατόμων που θα μπορούσαν να εμπλέκονται" στην δολοφονία, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Σκότλαντ Γιαρντ Στιούαρτ Όσμπορν.
Η αστυνομία εξετάζει κυρίως τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας και κάλεσε εκ νέου οποιονδήποτε έχει βιντεοσκοπήσει ή έχει φωτογραφίες από το τραγικό περιστατικό να τις δώσει στις αρχές.
Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως ένας φίλος του Αντεμπολάτζο δήλωσε ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν τον κύριο ύποπτο για την δολοφονία.
Το στυγερό αυτό έγκλημα ενέτεινε τους φόβους για εντάσεις ανάμεσα στις διάφορες κοινότητες στην Βρετανία, παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και της μουσουλμανικής κοινότητας για ηρεμία. Μια οργάνωση η οποία αγωνίζεται για την καταπολέμηση του θρησκευτικού φανατισμού διαπίστωσε μετά την δολοφονία του στρατιώτη ένα νέο ξέσπασμα συμβάντων με στόχο μουσουλμάνους.
Χθες το βράδυ πυρκαγιά ξέσπασε σε μουσουλμανικό πολιτιστικό κέντρο στο Γκρίμσμπι, στην ανατολική Αγγλία, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία συνέλαβε δύο άτομα. Κάποιοι έρριξαν κοκτέιλ μολότοφ στο κτίριο, δήλωσε ο πρόεδρος του τεμένους Ντίλερ Γαρίμπ. Επίσης κάποιοι είχαν προκαλέσει ζημιές στα παράθυρα του τεμένους την Πέμπτη και 11 άτομα είχαν συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία
Keywords
Τυχαία Θέματα