Μαρκογιαννάκης: Αποπροσανατολίζει την έρευνα η Κωνσταντοπούλου

Ψευδέστατη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης τη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την απόρριψή της να κληθεί να καταθέσει ξανά για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρέσβης στο Παρίσι, κ. Χαλαστάνης.... «Για άλλη μια φορά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια σε σχέση με τις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρήστος
Μαρκογιαννάκης.

Χαρακτηρίζει «ψευδέστατη» τη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής απορρίφθηκε αίτημα από τον Πρόεδρο της επιτροπής και την πλειοψηφία της επιτροπής, το οποίο υπέβαλλε για κλήτευση του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη προκειμένου να εξεταστεί για άλλη μια φορά ως μάρτυρας».

«Κανένα τέτοιο αίτημα δεν υποβλήθηκε και καμία τέτοια συζήτηση επ’ αυτού δεν έγινε», υποστηρίζει ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής και προσθέτει ότι «όπως περαιτέρω πελώριο ψέμα είναι και ο ισχυρισμός ότι χάριν των ενεργειών της κ. Κωνσταντοπούλου και των άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περιήλθε στην επιτροπή το πράγματι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό έγγραφο- αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό επετεύχθη χάριν της επιμονής του Πρόεδρου της επιτροπής και της καθοριστικής συμβολής του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα», δηλώνει.

Και κατηγορεί τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «το μόνο για το οποίο δικαιούται να επαίρεται η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η συστηματική κωλυσιεργία στις εργασίες της επιτροπής με στόχο τον αποπροσανατολισμό της έρευνας και της κοινής γνώμης».
Keywords
Τυχαία Θέματα