Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη σύνοδος των συμβουλίων των ΑΕΙ

Μια ...ενδιαφέρουσα μορφή διαρχίας, που προς το παρόν αναμένει την «διαιτησία» του υπουργείου Παιδείας, διαμορφώνεται στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, όπου οι πρυτάνεις και τα νέα Συμβούλια, τώρα που οι τόνοι της αντιπαράθεσης έπεσαν στο χώρο των ΑΕΙ, πρέπει να αναζητήσουν τρόπους σωστής συνεργασίας....
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (30-31) Μαρτίου, οι πρόεδροι των νέων Συμβουλίων Πανεπιστημίων της χώρας θα έχουν την πρώτη τους ...Σύνοδο, μια μόλις εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο των πρυτάνεων των ΑΕΙ που συναντιούνται στην Αθήνα, από τις 3 έως τις 6 Απριλίου, για να συζητήσουν όλα τα μεγάλα θέματα που έχουν ανοίξει στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας («Αθηνα», οικονομικά, θέματα προγραμματισμού).
Έτσι, απο την μια πλευρά αναμένονται με ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις της πρώτης Συνόδου των προέδρων των νέων Συμβουλίων, απο την άλλη πλευρά, αναμένεται με ενδιαφέρον και η αντίδραση των πρυτάνεων. Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση μικροδιαφωνίες, δεν έχει καταγραφεί σε κάποιο Ίδρυμα ρήξη ή ανοικτό πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ Συμβουλίων και πρυτάνεων (με εξαίρεση τα μέλη Συμβουλίου σε μεγάλο νησί που καταγγέλλονται για υπερβολική διάθεση ...υποτίμησης των πρυτανικών του αρχών).
Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει προσκληθεί και στις δυο Συνόδους. Οικοδεσπότης της Συνόδου πρυτάνεων θα είναι το Πάντειο πανεπιστήμιο, ενώ οι εργασίες της θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας με σειρά συνεδριάσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα