Με λουκέτο απειλούνται δεκάδες μονάδες χρονίων παθήσεων‏

Την αγωνία της μπροστά στο επικείμενο κλείσιμο δεκάδων μονάδων χρονίων παθήσεων, εκφράζει, μέσα από την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Ε. Βενιζέλο, τον Φ. Κουβέλη και τον Α. Τσίπρα, η Ένωση Μονάδων Χρονίων Παθήσεων....

Η Ένωση απευθύνει, επίσης, έκκληση στα ΜΜΕ, προκειμένου να
αναδειχθεί το πρόβλημα και να βρεθεί μια λύση.

«Με ορατό πλέον τον κίνδυνο να κλείσουν οριστικά οι μονάδες χρονίων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα και να σας ευαισθητοποιήσουμε, καθώς χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σοβαρότατα και χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Παρά τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε, προκειμένου να διατηρήσουμε τις μονάδες αυτές σε λειτουργία, βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με τη λήξη των συμβάσεων μας με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τη συνεργασία του με ιδρύματα και μονάδες χρονίων παθήσεων, ενώ το αρμόδιο υπουργείο Υγείας κωφεύει στις εκκλήσεις μας για διάλογο και εξεύρεσης λύσης.

Ως εκ τούτου ζητούμε τη βοήθεια σας στη δημοσιοποίηση του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και κυρίως τη συμβολή σας ώστε να έχουμε μια απάντηση από αρμόδια χείλη για το τι μέλλει γενέσθαι».
Keywords
Τυχαία Θέματα