Με μήνυση απειλεί το Υπουργείο Οικονομικών η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε ένδικα μέσα κατά του Υπουργείου Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το «χαράτσι» στα ακίνητα...
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια αν παραταθεί η επιβολή του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μιλώντας στην επιτροπή υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δεχθεί σε απόφαση του την προσωρινότητα του μέτρου για συγκεκριμένο
διάστημα το οποίο δεν μπορεί να παραταθεί. Κατά συνέπεια εάν υπάρξει παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών τότε εγείρεται ζήτημα νομιμότητας και πάνω σ’ αυτό θα υπάρξει αντίδραση.

«Η επιβολή του χαρατσιού και η είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκάλεσε δυσβάστακτα βάρη στο σύνολο του πληθυσμού ενώ ώθησε σε καταστάσεις απόγνωσης τους οικονομικά ασθενέστερους», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει, σε συνδυασμό, χαμηλά κατά κεφαλήν εισοδήματα και εξαιρετικά υψηλούς δείκτες ανεργίας, η επιβολή και είσπραξη αυτού του φόρου, επιδείνωσε σημαντικά την οικονομική και κοινωνική κατάσταση χιλιάδων νοικοκυριών».

Πηγή: thebest.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα