Με «σκληρότερη» απάντηση προειδοποιεί τον Άσαντ ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου

Μία μέρα μετά τη μεταστάθμευση 25 τουρκικών μαχητικών μαχητικών στο Ντιγιάρμπακιρ, ο στρατηγός Νετσντέτ Οζέλ αποστέλλει έμμεσο τελεσίγραφο προς την πλευρά του Άσαντ να σταματήσει τα χτυπήματα τουρκικών περιοχών....

Ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα απαντήσει με πιο σκληρό, πιο δυναμικό τρόπο, σε περίπτωση που η Συρία συνεχίσει να βάλλει με όλμους και πυρά πυροβολικού περιοχές εντός της τουρκικής επικράτειας στα σύνορα με τη Συρία.
Τη Δευτέρα ο στρατηγός Οζέλ, αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου, πήγε στα τουρκοσυριακά σύνορα
για να κάνει επιθεώρηση στο στράτευμα και κατόπιν επισκέφθηκε το Ακτσάκαλε. Στην πόλη αυτή της Τουρκίας σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια μάνα με τα τρία παιδιά της, από όλμους που ερίφθησαν από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις. παρά την επίσημη συγγνώμη του καθεστώτος Άσαντ από τη Δαμασκό, οι επιθέσεις προς την Τουρκία συνεχίστηκαν πρακτική την οποία η Άγκυρα αντιμετωπίζει με συνεχή πυρά και βολές πυροβολικού ως αντίποινα.

Ο στρατηγός Οζέλ, αναφερόμενος στην άμεση αντίδραση της Τουρκίας στα συριακά πυρά, τόνισε πως «ναι μεν, τα ανταποδώσαμε, αλλά αν η κατάσταση συνεχιστεί η απάντησή μας θα είναι ακόμα πιο δυναμική».
Η αποστροφή αυτή του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έρχεται μία μέρα μετά την αποκάλυψη ότι 25 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Zaman, με την αντεπίθεσή της, η Τουρκία κατάφερε σημαντικά πλήγματα στον συριακό στρατό.
Keywords
Τυχαία Θέματα