Με το βλέμμα στην τρόικα η κυβέρνηση

«Ο ατμός της πίεσης από το Βερολίνο και την ΕΕ βγήκε στην Κύπρο και τώρα πρέπει να προσέξουμε να μην τσουρουφλιστούμε με την επίσκεψη της τρόικας» λέει κορυφαίος υπουργός που εκτιμά ότι τα δύσκολα για την Αθήνα πέρασαν, παρά τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν για ελληνικές επιχειρήσεις....

Τα μηνύματα που έλαβε η κυβέρνηση και με δημόσιες δηλώσεις και παρασκηνιακώς είναι ότι επ’ ουδενί αγγίζει την Ελλάδα
ή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα η απόφαση για την Κύπρο καθώς η χώρα μεταξύ των άλλων δεν έχει υπερπληθώρα αλλά έλλειψη καταθέσεων.
«Κάναμε, αμάν και πώς, να επιστρέψουν οι καταθέσεις από τα μπαούλα στις τράπεζες και έχουμε μπροστά μας την ανακεφαλαιοποίηση. Δεν είναι δυνατόν να ακουμπήσει την Ελλάδα ότι έγινε στην Κύπρο» διεμήνυσε κορυφαίος παράγοντας σε ευρωπαίους αξιωματούχους.
Οι ευρωπαίοι υπενθυμίζουν ότι η τρόικα έχε βάλει πολλά λεφτά στην Ελλάδα και δε πρόκειται να τα ρισκάρει και για αυτό με κάθε ευκαιρία σημειώνουν πως «άλλο Κύπρος και άλλο Ελλάδα».
Όμως, από την άλλη πλευρά υπογραμμίζουν ότι θα είναι αδιανόητο την ερχόμενη Τετάρτη που καταφθάνει η τρόικα να μην είναι έτοιμη η Αθήνα για να κλείσει όλα τα ανοικτά θέματα.
Αν και τα μηνύματα που παίρνει η κυβέρνηση είναι θετικά και για το ζήτημα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων και για τα θέματα των δόσεων των ληξιπρόθεσμων και για τα δάνεια εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως μπορεί η τρόικα να έλθει με μεγαλύτερες απαιτήσεις μετά την απόλυτη επιβολή των απόψεων της στη Λευκωσία.
Θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί τις επόμενες ημέρες ώστε να χαράξουν τις γραμμές άμυνας καθώς είναι προφανές ότι η τρόικα δεν πρόκειται να χαριστεί αλλά όπως λένε κορυφαίοι παράγοντες δεν θα πρέπει να αφεθεί να κινηθεί με τη λογική του επικυρίαρχου.
Στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να επιχειρούν να μετατοπίσουν την ατζέντα από το ζήτημα της Κύπρου και να στραφούν στην προώθηση των θεμάτων της τρόικας αφού αναγνωρίζουν ότι το κλίμα που δημιουργήθηκε έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες ότι τελικά οι θυσίες μπορεί να πηγαίνουν χαμένες και με μια αστοχία να τιναχθούν όλα στον αέρα.
«Η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει στις διαπραγματεύσεις το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και να κερδίσει πόντους χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι τεχνοκράτες της τρόικας θα παραδώσουν όπλα» δηλώνει κορυφαίος υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα