Με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ παρομοίασε ψυχολόγος τον Μπρέιβικ


Με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ παρομοίασε τον Άντερς Μπράιβικ, ο ψυχολόγος Ερικ Γιοχάνεσεν ο οποίος πέρασε 26 ώρες μιλώντας με τον 33χρονο μακελάρη της Νορβηγίας ενόσω εκείνος βρισκόταν στη φυλακή . Ο Γιοχάνεσεν κλήθηκε από τους συνηγόρους του Μπράιβικ για να στηρίξει την υπόθεση ότι ο 33χρονος δεν ήταν τρελός όταν σκότωσε 77 άτομα το περυσινό καλοκαίρι στο νησί Ουτόγια....

Και μπορεί να μην αμφισβητείται η ενοχή του Μπρέιβικ, ωστόσο η ψυχική του υγεία βρίσκεται στο επίκεντρο
της συνεχιζόμενης δικαστικής μάχης, όπου κατηγορείται για δύο τρομοκρατικές ενέργειες, μία βομβιστική επίθεση στην καρδιά του Οσλο και μια επίθεση με πυροβόλα όπλα στο νησί Ουτόγια, με θύματα ως επί το πλείστον έφηβους κατασκηνωτές, της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Ο ίδιος δηλώνει ότι οι πράξεις του είχαν σκοπό να αποτρέψουν τη Νορβηγία από το να γίνει θύμα της πολυπολιτισμικότητας και να σταματήσει την «εισβολή των μουσουλμάνων» και θέλει να αποδειχτεί ότι έχει επισήμως σώας τας φρένας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι η ιδεολογία του δεν θα θεωρηθεί το παραλήρημα ενός τρελού.
Ο ψυχολόγος, δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι «απολύτως πεπεισμένος» ότι ο Μπρέιβικ δεν είναι ψυχωτικός, αποδίδοντας τις ακραίες απόψεις του σε πολιτικό εξτρεμισμό και όχι ψυχική ασθένεια.
«Αν σκεφτεί κανείς την ιδεολογία του, δεν νομίζω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπεία ή φάρμακα», δήλωσε.

Οι πέντε δικαστές αναμένεται να αποφασίσουν για το ζήτημα όταν θα δώσουν και την ετυμηγορία τους, είτε στις 20 Ιουλίου είτε στις 24 Αυγούστου.
Keywords
Τυχαία Θέματα