Μέλη των δυνάμεων του Ασαντ κόβουν τα αυτιά από σορούς ανταρτών

Νέο βίντεο που έχει στην κατοχή του το Γαλλικό πρακτορείο, παρουσιάζει μέλη των δυνάμεων του Ασαντ να κόβουν τα αυτιά από σορούς ανταρτών προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή....

Το νέο βίντεο παρουσιάζει έναν άνδρα με στρατιωτική περιβολή να κρατάει ένα ακρωτηριασμένο αυτί και ένα μαχαίρι, και να γελάει μπροστά στην κάμερα.

«Αυτό είναι το αυτί ενός σκύλου, θα τους δώσουμε το μάθημά τους», λέει ο εμφανιζόμενος άνδρας, αναφερόμενος στους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του
προέδρου Μπασάρ αλ ’σαντ.

« Το καθεστώς διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την πρώτη μέρα της επανάστασης, αλλά αυτά τα εγκλήματα δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα της άλλης πλευρά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

"Το καθεστώς διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την πρώτη μέρα της επανάστασης, αλλά αυτά τα εγκλήματα δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα της άλλης πλευράς», είπε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα της Συρίας, As-Saoura, απέκλεισε σήμερα Σάββατο κάθε διαπραγμάτευση με τον κυριότερο συνασπισμό της αντιπολίτευσης, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η αντιπολίτευση «δεν διαφέρει σε τίποτα από τους ένοπλους εξτρεμιστές μισθοφόρους».

Αντίθετοι σε όποια διαπραγμάτευση εμφανίστηκαν και προσωπικότητες της συριακής αντιπολίτευσης που συναντήθηκαν στο Αμάν.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι απορρίπτουν κάθε διαπραγμάτευση αν δεν προηγηθεί η απομάκρυνση του προέδρου Ασαντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα