Μέτρα προστασίας για εκτοπισμένους Αφγανούς ζητούν ΜΚΟ

Έκτακτα μέτρα πρέπει να ληφθούν για την προστασία από το δριμύ χειμώνα μισού εκατομμυρίου Αφγανών που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ζουν υπό επισφαλείς συνθήκες, προκειμένου να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στις επαρχίες τους, προειδοποιούν τριάντα μη κυβερνητικές οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους.....

Εκατό άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το κρύο ή ασθένειες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας τον περασμένο χειμώνα, τον σκληρότερο των τελευταίων 15 χρόνων.

Το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων (4,6 εκατομμυρίων ευρώ) που χορηγήθηκε στο αφγανικό
υπουργείο για τους πρόσφυγες και τους επαναπατριζόμενους δεν αρκεί για την κάλυψη των βασικών αναγκών της πληθυσμιακής αυτής ομάδας, ενώ τα αιτήματα των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών με δυσκολία χρηματοδοτούνται, σύμφωνα με τις ΜΚΟ.

Ύστερα από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πολέμου, εκατομμύρια Αφγανοί ζουν ακόμη ως πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Η εξέγερση των Ταλιμπάν, την οποία οι αφγανικές τακτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από το διεθνή συνασπισμό δεν έχουν καταφέρει να τερματίσουν, ώθησε μισό εκατομμύριο Αφγανούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους --αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, παρότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερος των εκτιμήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα