Μίχαλος: « Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του επιμελητηριακού θεσμού»

Ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του επιμελητηριακού θεσμού προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης και η οποία
περιλαμβάνει ρύθμιση και για τη μη υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από την 1η Ιανουαρίου του 2015....

«Δυστυχώς κάποιοι προτρέχουν και ανακοινώνουν αποσπασματικά και απαίδευτα μέτρα που κάνουν άνω κάτω την αγορά χωρίς λόγο και αιτία και μάλιστα στη σημερινή εξαιρετικά αρνητική συγκυρία για τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος.
Σημείωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση «με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να επιδείξει έργο». «Την περίοδο αυτή, που η αγορά ταλανίζεται από την παντελή έλλειψη ρευστότητας, το πάγωμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, το παρεμπόριο, τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ασχολείται με την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, ως αυτό να είναι το μείζον πρόβλημα για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και μάλιστα σπεύδει να ανακοινώσει μέτρα, δυο και πλέον χρόνια νωρίτερα από την υποχρέωση υλοποίησής τους, απλά προς ικανοποίηση των εμπνευστών τους, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός και μελέτη για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων», σημείωσε ο κ. Μίχαλος.
Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κατέληξε: «Πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση της λειτουργίας των επιμελητηρίων, ώστε να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες προς τα μέλη τους υπηρεσίες. Γι'Α αυτό και έχει ξεκινήσει την κατάρτιση ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης πρότασης, σε απάντηση του “γονατογραφήματος” του υπουργείου Ανάπτυξης».
Keywords
Τυχαία Θέματα