Μιούζικαλ γίνεται το μακελειό του Μπρέιβικ



Ένα μιούζικαλ βασισμένο στα τραγικά γεγονότα της σφαγής στο Οσλο από τον Άντερς Μπρέιβικ, πρόκειται να ανεβάσει στην Βρετανία ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκρέιγκ....

Το αμφιλεγόμενο μιούζικαλ με τίτλο «Τα Γεγονότα», εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης από τη μαζική δολοφονία των 77 νέων ανθρώπων στο νησάκι Ουτόγια το 2011, από τον Μπρέιβικ ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 21 ετών.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης του όνομα του δολοφόνου δεν
θα αναφέρεται, ενώ τη θέση του θα πάρει ένας φανταστικός χαρακτήρας και η όλη ιστορία θα διαδραματίζεται όχι στην Νορβηγία, αλλά στην γενέτειρα του συγγραφέα, τη Σκωτία. Όσο για τη μουσική αυτή την έγραψε ο μουσουργός Τζον Μπράουν.

Στόχος του Γκρέιγκ, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί Ουτόγια τρεις μήνες μετά το μακελειό, είναι να μελετήσει «τα όρια της ενσυναίσθησης».

Όπως δήλωσε στον Guardian: «με ενδιέφερε πολύ να δω πως ένιωθε η νορβηγική κοινωνία. Το Οσλο δεν είναι τεράστια πόλη και όλοι πάνω κάτω γνωρίζονται μεταξύ τους, επομένως όλοι με τους οποίους μιλήσαμε είχαν επηρεαστεί από το γεγονός».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως πολλοί ήταν εκείνοι που του ζήτησαν να μην αναφερθεί καθόλου στον Μπρέιβικ, ωστόσο αυτό που ακόμα δεν γνωρίζει είναι «πότε κερδίζει ο Μπρέιβικ: όταν τον αγνοούμε ή όταν προσπαθούμε να τον καταλάβουμε. Αυτό το ερώτημα ήθελα να θέσω».
Keywords
Τυχαία Θέματα