Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τους ξένους επενδυτές

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο οποίος έκανε λόγο για επανακτήσεις Οργανισμών, στις οποίες έχουν μπει ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και το λιμάνι του Πειραιά
(COSCO)...

Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «όσο κι αν προσπαθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να περιβληθεί ευρωπαϊκό μανδύα μιλώντας για σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις, τον απογυμνώνουν διαρκώς οι ενέργειες και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του. Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει».

Έκανε λόγο μάλιστα για απειλητικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς επενδυτές.

Νωρίτερα, ο κ. Βίτσας είχε σημειώσει στο σταθμό μας, «θα πάρουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, σταδιακά, ο λαός να επανακτήσει την περιουσία του. Αν μέσα σε αυτό είναι και το λιμάνι, θα το πάρουμε πίσω... Θα πάρουμε τα μέτρα και στο βαθμό της αξιοποίησης, και το λιμάνι (αναφερόμενος στο τμήμα που έχει η COSCO) θα επανακτηθεί από την κοινωνία και το δημόσιο». Παράλληλα, πρόσθεσε «δεν είπα ότι την άλλη μέρα θα πούμε "φύγε COSCO", αυτά είναι συμβάσεις, είναι συζητήσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας προσέθεσε «και τις επικοινωνίες θέλουμε να είναι υπό κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο, άρα αν ρωτήσετε αν θα πάρουμε πίσω τον ΟΤΕ, απαντάμε θα προσπαθήσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση που θα βρεθούν τα χρήματα για να επανακτηθούν οι παραπάνω οργανισμοί, είπε ότι τα χρήματα θα προέλθουν από δύο πηγές, από αυτούς που δημιούργησαν την κρίση και με την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για έμμεση απειλή προς αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναρωτήθηκε «πως θα φέρουμε ανάπτυξη;». Μάλιστα είπε στον κ. Βίτσα "λέτε εμμέσως ότι «θα πετάξετε στη θάλασσα τους Κινέζους;»".

Στο μεταξύ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ανέφερε ότι «όταν ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σε επενδύσεις, προφανώς εννοεί το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα deals και τις μίζες υπέρ των φίλων τους. Δεν είναι επενδύσεις ούτε οι Ε.Ο.Ζ της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ούτε η απώλεια από το Δημόσιο κάθε εργαλείου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης».

Από την Κύπρο, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν προτίθεται να του πει κάτι ανάλογο και διερωτήθηκε «οι ξένες επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας;».
Keywords
Τυχαία Θέματα