Νέα στοιχεία για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος στη δίκη του Άκη

Με την κατάθεση του εφοριακού Παναγιώτη Βλάχου συνεχίζεται και σήμερα η δίκη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...
Σε ερώτηση του συνηγόρου της Αρετής Τσοχατζόπουλου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου γιατί το ακίνητο για το οποίο η κυρία Τσοχατζοπούλου κατηγορείται ότι προέρχεται από μαύρο χρήμα αγοράστηκε πριν την
πρώτη επιταγή του καταζητούμενου Φουάντ αλ Ζαγιάτ προς την εταιρεία Bluebell ο κ. Βλάχος απάντησε:

«Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν χρηματοροές από 1η Απριλίου του 1997. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε με ακρίβεια τη ροή των χρημάτων ανάμεσα στις εταιρείες. Εδώ τα χρήματα κινούνται με ιλλιγιώδη ταχύτητα ανάμεσα σε εταιρείες, off - shore εταιρείες, τραπεζικούς λογαριασμούς, βαλίτσες με μετρητά. Πρέπει να δούμε τις εταιρείες ως σύνολο».

Ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, δήλωσε πως πριν την πρώτη επιταγή από τον Φουάντ στη Bluebell δόθηκε στον κ. Ζήρα μια ολόκληρη βαλίτσα με μετρητά από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Ντίνο Μιχαηλίδη και ακόμα πως η συστήθηκε αποκλειστικά για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους.

Σε ότι αφορά τη Βίκυ Σταμάτη, ο κ. Βλάχος κατέθεσε πως βρέθηκαν τρία εμβάσματα ύψους 40.000 ελβετικών φράγκων και κόμα πως η κυρία Σταμάτη είχε πιστωτική κάρτα για τον λογαριασμό αυτό και έκανε αγορές ανά την Ευρώπη.

Άρα συμπεραίνει πως δεν μπορεί να μην ήξερε τι έχει συμβεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα