Νέες πολύνεκρες επιθέσεις στη Συρία

Σε 21 ανήλθαν οι άμαχοι που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Συρία, οι 15 εκ των οποίων σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στην πόλη Χομς, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.....
Εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από «πυροβολισμούς, βομβαρδισμούς και μια απόπειρα επίθεσης στη συνοικία Χαλντιγέ», ενώ άλλοι έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε παρόμοια επεισόδια βίας στην Μπάμπα Αμρ. Ένας 15χρονος έχασε επίσης τη ζωή του στη Χούλα, κοντά στη Χομς.
Επίσης τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν
από ομάδα λιποτακτών στην Χαλντιγέ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου στην επαρχία της Δαμασκού, στην πόλη Ζαμπάντανι, πέντε πολίτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό του συριακού στρατού, ο οποίος έχει περικυκλώσει εδώ και αρκετές ημέρες την πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «οι συνθήκες είναι δύσκολες από ανθρωπιστικής άποψης στην πόλη αυτή, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από πολλούς κατοίκους».
«Τα προϊόντα διατροφής δεν φτάνουν στις ζώνες που πολιορκούνται» από τον συριακό στρατό, δήλωσε παράλληλα ο Άχμαντ αλ Κάσιρ, εκπρόσωπος του «Συμβουλίου της Επανάστασης», μια οργάνωση ακτιβιστών στη Χομς.
«Θέλουν να λυγίσουν τη Χομς για να δώσουν ένα μάθημα στις άλλες πόλεις με αντικαθεστωτικούς, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι η Χομς δίνει το αίμα της για την ελευθερία της Συρίας», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι η πόλη «δεν θα γονατίσει ποτέ μπροστά στο καθεστώς του Άσαντ».
«Πλέον υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο λειτουργεί στην Μπάμπα Αμρ, αλλά υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και αίμα. Στην Μπάμπα Αμρ υπάρχουν 400 τραυματίες», συμπλήρωσε ο Φάντι Αμπντάλα, ένας άλλος ακτιβιστής, μέλος της «Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης» μια άλλη οργάνωση αντικαθεστωτικών.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο βομβαρδίστηκε χθες.
Keywords
Τυχαία Θέματα