Νεκροί δύο Νατοϊκοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Αφγανιστάν, όταν ελικόπτερο της δύναμης του ΝΑΤΟ συνετρίβη σε ανατολική επαρχία...

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Πατσίρ Ουαγκάμ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ, που γειτονεύει με το Πακιστάν.
Σύμφωνα με επιτελείς της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς δύναμης ISAF στη χώρα της κεντρικής Ασίας, τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου διερευνώνται, ωστόσο με βάση τα πρώτα στοιχεία δεν
υπήρχε στρατιωτική δραστηριότητα ανταρτών στην ευρύτερη περιοχή.
Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων κατά τη συντριβή, ωστόσο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για Αμερικανούς.
Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του NATO και των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, είπε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από αντάρτες ειδικά εκπαιδευμένους για τέτοιες αποστολές.
«Η αιτία του συμβάντος αποτελεί αντικείμενο μιας έρευνας. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, δεν υπήρχε δραστηριότητα του εχθρού στον τομέα την ώρα της συντριβής», ανέφερε η ανακοίνωση της ISAF.
Η απώλεια των δύο στρατιωτικών ανεβάζει στους εννέα τον αριθμό των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν τον τελευταίο μήνα συμπεριλαμβανομένων τριών πολιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα