Ο Άσαντ απελευθέρωσε 500 αντικαθεστωτικούς

Η κρατική τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε ότι η συριακή κυβέρνηση προχώρησε στην απελευθέρωση 500 κρατουμένων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με την κατηγορία συμμετοχής τους στην εξέγερση......

Η κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς Άσαντ έρχεται δύο ημέρες έπειτα από την έκκληση Ανάν για απελευθέρωσή τους.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η κρατική τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «500 άτομα που συμμετείχαν στην εξέγερση που έλαβε χώρα στη Συρία, αλλά δεν έβαψαν τα χέρια
τους με αίμα απελευθερώθηκαν».
Την ίδια ώρα, μέσω του πρακτορείου Associated Press, έγινε γνωστό πως ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ καταδίκασε με επίσημη δήλωσή του τη σφαγή στη Χούλα, λέγοντας ότι οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν.

Το ύφος του ήταν ασυνήθιστα σκληρό, όμως, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, την περασμένη Τετάρτη, δεν θέλησε να κάνει σχόλιο σχετικά με το ποιος πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από το μακελειό και πρόσθεσε τα εξής: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μια κυβέρνηση θα σκότωνε τους ανθρώπους της…(αλλά) δεν αποκλείω κανέναν….Εμείς (ως Ιράν) είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την κατάσταση. Όποιος κι αν είναι πίσω από αυτούς τους φόνους είναι ένοχος… Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν και να υποστούν κυρώσεις».
Ταυτόχρονα, έριξε τα βέλη του και στη Δύση, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην «υστερία» που επικρατεί διεθνώς σχετικά με τον αποκλεισμό της Συρίας και την απέλαση διπλωματών. Συγκεκριμένα, είπε ότι, «η Δύση δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί τη συριακή κρίση», προσθέτοντας πως επειδή είναι ούτως ή άλλως κατά του Άσαντ, «δεν μπορούμε να την εμπιστευθούμε».
Τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας καταδίκασαν την «άνευ προηγουμένου υστερία» εναντίον των διπλωματικών της αποστολών.
Keywords
Τυχαία Θέματα