Ο «ατρόμητος» Πούτιν και τα ερωτήματα της απόπειρας δολοφονίας

Δεν πτοείται ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, από την απόπειρα δολοφονίας που σχεδίαζαν τσετσένοι ισλαμιστές. Την ίδια ώρα, ρωσικά ΜΜΕ αφήνουν υπονοούμενα για τη χρονική στιγμή αποκάλυψης της συνομωσίας....

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν τον φοβίζουν οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του αφού δηλώνει ότι το έχει... συνηθίσει. «Οι άνθρωποι στη δική μου θέση πρέπει να ζουν με αυτό. Αυτά τα πράγματα δεν θα πρέπει να έχουν αντίκτυπο στη δουλειά.
Ποτέ δεν με αποδιοργάνωσαν και δεν θα με αποδιοργανώσουν ποτέ. Αν κάποιος φοβάται συνέχεια, δεν είναι δυνατόν να ζήσει», δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι ζει αυτή την κατάσταση από το 1999.
Παράλληλα, πολλά ρωσικά ΜΜΕ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το σχέδιο επίθεσης κατά του Πούτιν, ενόψει μάλιστα εκλογών. «Δεν ξέρουμε πραγματικά αν το σχέδιο επίθεσης ήταν αληθινό ή όχι, αλλά είμαστε βέβαιοι για το γεγονός ότι το Pervy Kanal το ανακοίνωσε έξι ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Μια επίθεση που ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Είναι δυνατό μια είδηση που προκαλεί τόση αίσθηση να βγαίνει σε ένα κανάλι που ελέγχεται από το Κρεμλίνο λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές χωρίς την έγκριση των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τις δημόσιες σχέσεις;», δήλωσε ο πολιτικός συντάκτης του ραδιοσταθμού Kommersant FM Όλεγκ Κασίν.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Moskovski Komsomolets γράφει: «Πρόκειται πράγματι για μια επίθεση ή για μια φάρσα;».
Σημειώνεται ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα