Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ;

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ με μια αγκαλιά κι ένα φιλί. Ο πρώην παραδίδει στον νυν αμήχανα, υποτονικά προσπαθώντας να είναι φιλικός και άνετος. Το φιλί τους ενώνει και τους συμφιλιώνει πολιτικά ή μήπως επισφραγίζει την αρχή μιας νέας '' λαμπρής '' εποχής, με τον Παπανδρέου και τους ανθρώπους του, σκιώδεις αρχηγούς στον αρχηγό;
Ποια νήματα άραγε θα κινηθούν μετά την επικράτηση Βενιζέλου
σ΄ ένα αγώνα που τον έτρεξε φαινομενικά μόνος του, με τα βλέμματα όμως των εσωκομματικών του αντιπάλων πάνω του, αντιπάλων που όχι μόνο δε θα τον χάσουν απ΄τα μάτια τους λεπτό, αλλά που σύντομα, καθώς θα πηγαίνουμε προς τις εκλογές, θα βάλουν στο μικροσκόπιο κάθε κίνηση, κάθε επιλογή και κάθε χειρισμό του.
Σύντομα όμως θα δούμε και ποιες άλλες πολιτικές διεργασίες πυροδότησε σημειολογικά το φιλί αυτό. Πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα κόμματα, αφού δεν μπορεί να μην συνυπολογισθεί το γεγονός ότι μπροστά μας έχουμε, ως μοχλό πίεσης, μια εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο, που θα μας βγάλει σε εκλογές διαφορετικές από όσες έχουμε ζήσει ως τώρα, καθώς η πραγματική αναμέτρηση δε θα γίνει μεταξύ πολιτικών πια ιδεολογιών -τέτοια στεγανά δεν υπάρχουν πλέον - αλλά μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών θέσεων που συνδέονται περισσότερο με στάσεις ζωής παρά με πολιτικά στερεότυπα και συμπεριφορές.
Keywords
Τυχαία Θέματα