Ο Καβαλιέρε κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά μόνο για το κωμικό του ταλέντο

Κάτι ανάμεσα σε εξαιρετικά εκτελεσμένο θεατρικό και ξεκαρδιστική stand up comedy ήταν η πολυαναμενόμενη χθεσινή εμφάνιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική εκπομπή του Μικέλε Σαντόρο «Servizio Pubblico» στο κανάλι La7...

Ο Καβαλιέρε είχε την ευκαιρία πέρα των άλλων, και αυτό περίμεναν οι περισσότεροι τηλεθεατές, να αναμετρηθεί με έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του στον κόσμο των media
τον δημοσιογράφο Μάρκο Τραβάλιο, τον οποίο μάλιστα έχει μηνήσει για δυσφήμιση μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Η μυρωδιά του χρήματος» όπου αναφέρονται οι τρόποι με τους οποίους ο Καβαλιέρε απέκτησε την αμύθητη περιουσία του.

Μόνο που εχθές τελικά η αναμέτρηση που αναμενόταν να είναι έντονη όσο ένας ταυρομάχος με τον ταύρο του (ανεξαιρέτως ποιου ρόλου θα υποδυόταν ο Μπερλουσκόνι), αποδείχθηκε ένα αναίμακτο παιχνιδάκι ανάμεσα στη γάτα και το ποντίκι χωρίς κανένα θύμα. Τουλάχιστον από πολιτικής άποψης, καθώς ο Μπερλουσκόνι κατάφερε να αποκρούσει ευφυέστατα τα αδύναμα βέβαια χτυπήματα των δύο δημοσιογράφων αλλά και να παίξει με την υπομονή τους.

Ο Καβαλιέρε περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι κυβερνήσεις του «δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση. Τα εστιατόρια το 2009 ήταν γεμάτα και ήταν δύσκολο να κλείσεις εισιτήριο αεροπλάνου» που έχει χτυπήσει την Ιταλία και να πει για μια ακόμα φορά ότι «έχει πέσει θύμα συνομωσίας». Οσο για τον Μάριο Μόντι δήλωσε πως «η κυβέρνηση των Καθηγητών διαχειρίστηκε λάθος την κρίση. Οι καθηγητές υπήρξαν κουφοί σε κάθε δική μας παρέμβαση. Ας το πούμε ξεκάθαρα, είχαν πάρει αέρα τα μυαλά τους»!

Η συζήτηση δε θα μπορούσε να μην οδηγηθεί και στην υπόθεση του πανάκριβου διαζυγίου και της ακόμα πιο ακριβής διατροφής που ο Μπερλουσκόνι καλείται να καταθέσει στην πρώην σύζυγό του Βερόνικα Λάριο. Ετσι όταν η κουβέντα ανάμεσα στον Σαντόρο και τον Καβαλιέρε πήγε στα οικονομικά ο τελευταίος του είπε «πρέπει να κερδίζω χρήματα γιατί ξέρετε πρέπει να πληρώνω μια κυρία που υπήρξε σύζυγός μου 200.000 ευρώ την ημέρα».

Η αρένα άρχισε να παίρνει φωτιά όταν εμφανίστηκε ο Τραβάλιο ο οποίος διάβασε ένα κείμενό του καταπέλτη που σκιαγραφούσε τον Μπερλουσκόνι και τις ύποπτες επαφές του, τις υποθέσεις διαφθοράς, τις περίεργες δικαστικές νίκες, αλλά και τα κορίτσια των μπούνγκα-μπούνγκα οργίων τα οποία «μόλις τον έβλεπαν έλιωναν από έρωτα στην αγκαλιά του latin lover», με συγκεκριμένη αναφορά στην Μαροκινή Ρούμπι «η οποία αναμφισβήτητα μπορεί να περάσει ως ανιψιά του Μουμπάρακ με τη φτυστή ομοιότητά της στον πρώην Αιγύπτιο πρόεδρο».

Ο Μπερλουσκόνι όμως γνωστός για την επικοινωνιακή του επιδεξιότητα απέκρουσε με χάρη τις ειρωνείες του μισητού του Τραβάλιο, χτυπώντας τον με τον ίδιο τρόπο. Αφού λοιπόν με μια πλήρως ναρκισιστική διάθεση κατέλαβε τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή εγκαταλείποντας για λίγο τη δική του πάνω στο πλατό, άρχισε να διαβάζει κι εκείνος ένα κείμενο όπου κατηγορούσε τον Τραβάλιο χαρακτηρίζοντας τον «επαγγελματία συκοφάντη». Με το άκουσμα της φράσης βέβαια ο παρουσιαστής φανερά εκνευρισμένος τον σταμάτησε και τον προσκάλεσε να πάρει και πάλι τη θέση του, όπου στο μεταξύ καθόταν ο Τραβάλιο. Ετσι ο Μπερλουσκόνι με ένα λευκό μαντήλι έκανε πως ξεσκόνιζε την καρέκλα που καθόταν προηγουμένως ο δημοσιογράφος για να την καθαρίσει από τη «βρώμικη» παρουσία του.

Οι αμοιβαίες ειρωνείες ανάμεσα στον παρουσιαστή και τον ηγέτη του Λαού της Ελευθερίας συνεχίστηκαν για ώρα ακόμα και όταν ο Σαντόρο του έδειξε τα γνωστά πλάνα από τη Σύνοδο κορυφής του 2009 με την Ανγκελα Μέρκελ να τον περιμένει να τελειώσει το τηλεφώνημά του. «Σαντόρο σκάβεται τον λάκο σας. Εκείνο το τηλεφώνημα ήταν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο προσπαθούσα να πείσω να επιβεβαιώσει τον Ράσμουσεν στην θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ. Εκείνο το τηλεφώνημα λοιπόν ήταν σημαντικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα ακόμα και η Μέρκελ με ευχαρίστησε», απάντησε με περηφάνια εκείνος.

Χωρίς άλλα στιγμιότυπα με έντονο κωμικό χαρακτήρα η εκπομπή ολοκληρώθηκε δίχως ουσιαστικά να έχει παρουσιάσει τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό «Servizio Pubblico» αποδείχθηκε θρίαμβος για τον πρώην πρωθυπουργό καθώς αναδείχθηκε η μπερλουσκονική αισθητική του με μεγάλη μαεστρία.

Πέραν αυτού βέβαια, ουδέν, καθώς οι ερωτήσεις του παρουσιαστή ήταν τουλάχιστον χλιαρές, με αποτέλεσμα μάλιστα οι τόποι κοινωνικής δικτύωσης να έχουν πάρει φωτιά κατηγορώντας τον για ανικανότητα. Χωρίς καμία αμφιβολία λοιπόν το χθεσινό ήταν σίγουρα ένα σόου εκπληκτικό, μια τηλεοπτική νίκη του Καβιαλέρε όχι όμως και μια πολιτική νίκη του. Κάπως έτσι άλλωστε αναμένεται να είναι και η παρουσία του στην εκλογική αναμέτρηση, με πολύ θέαμα και λίγη ουσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα