Ο Μίμης Πλέσσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών…

Τη συναυλία του «Δρόμος 2012» θα παρουσιάσει ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 24 Απρίλιου, στις 20.30. Ο συνθέτης στο πιάνο θα βρεθεί πλαισιωμένος από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, τους ερμηνευτές Μελίνα Ασλανίδου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου και Σπύρο Κλείσσα, τους χορωδούς «Εν Φωναις» υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Στουπάκη και τους σολίστες του,
Γιώργο Παχή, Νάσο Σωπήλη και Δημήτρη Στασινό...

Με τα τραγούδια του θρυλικού «Δρόμου» (που είναι ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ελληνική δισκογραφία και πρώτος σε πωλήσεις στην ιστορία της) και του κύκλου τραγουδιών «Μίλα μου για τη Λευτεριά» (απαγορευμένος κατά την Επταετία) θα αφηγηθούν την ιστορία μας από το 1939 που βομβαρδίστηκε ο σταθμός του Πειραιά από τα ιταλικά αεροπλάνα μέχρι και την τελευταία ημέρα της αποχώρησης των Γερμανών από τη χώρα μας.

Και οι δύο κύκλοι τραγουδιών είναι σε ποίηση και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών υπογράφει ο συνθέτης. Σύμβουλος ρεπερτορίου είναι ο Γιώργος Μονεμβασίτης.

Τιμές εισιτηρίων: € 14,00 - 25,00 - 35,00 - 50,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές Τιμές: € 7,50 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 9,50 (65+, πολύτεκνοι)
Keywords
Τυχαία Θέματα