Ομπάμα: «Καμία δικαιολογία γι' αυτούς που σκοτώνουν αθώους»

Φόρο τιμής στον Αμερικανό πρεσβευτή στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην αιματηρή επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη, απέτισε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.....
«Το μέλλον μας πρέπει να καθορίζεται από πρόσωπα, όπως ο Κρις Στίβενς και όχι από τους δολοφόνους του. Η βία και η αδιαλλαξία δεν έχουν καμιά θέση στα Ηνωμένα Έθνη. Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει γι' αυτούς που σκοτώνουν
αθώους. Κανένα βίντεο δεν μπορεί να αιτιολογήσει την επίθεση σε μια πρεσβεία. Καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για να καεί ένα εστιατόριο στο Λίβανο, να καταστραφεί ένα σχολείο στην Τυνησία ή να σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή στο Πακιστάν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Έξι εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ομπάμα μίλησε για την αντι-ισλαμική ταινία, η παραγωγή της οποίας έγινε στις ΗΠΑ και η προβολή της στο Διαδίκτυο προκάλεσε αιματηρές διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο και το θάνατο του Στίβενς.

«Οι επιθέσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων δεν αποτελούν απλώς επίθεση κατά της Αμερικής. Αποτελούν επίσης επίθεση εναντίον των ίδιων των ιδανικών, βάσει των οποίων οικοδομήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη» σημείωσε επίσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα