«Όχι» Μπερσάνι σε συγκυβέρνηση με Μπερλουσκόνι

Τις προτάσεις του για τη διακυβέρνηση της Ιταλίας επανέλαβε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι...

«Παρουσιάσαμε μια πρόταση για τη σύσταση κυβέρνησης και παράλληλα ένα σχέδιο για μια Συνθήκη σχετικά με τις αναγκαίες για τη χώρα οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύουμε ότι η συνολική πρότασή μας αυτή πρέπει να τύχει πιο προσεκτικής αντιμετώπισης» είπε ο Μπερσάνι.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι, ο Μπερσάνι την απέρριψε, εξηγώντας πως «θα οδηγούσε σε ξεκάθαρη παράλυση,
κάτι που αποδεικνύεται και από την έκβαση της εμπειρίας της κυβέρνησης Μόντι».
Αναφερόμενος στον ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S), Μπέπε Γκρίλο, τον κάλεσε «να σταματήσει να κρατά στην κατάψυξη τα οκτώ εκατομμύρια ψήφων που έλαβε από τους ιταλούς».
Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, ο Μπερσάνι δήλωσε ότι «με σεβασμό στα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, θα αναζητηθεί η εξεύρεση λύσης, που να επιτρέπει την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων».
«Δεν μπορούσαμε να δεχθούμε όμως τον όρο της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς ότι, για να στηρίξει τη συγκρότηση κυβέρνησης, θα έπρεπε να επιλέξει εκείνη ουσιαστικά το νέο πρόεδρο και εμείς να συναινέσουμε» είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ο ηγέτης των Δημοκρατικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα