ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε συνδυασμό με το «όχι» των πολιτών σε δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega
και είναι η πρώτη που...

βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό».Στη μέτρηση της GPO, το 61,9% των ερωτηθέντων δεν θέλει να τεθεί προς δημοψήφισμα μια ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές την ώρα που το 72,2% δεν βλέπει ως λύση τις εκλογές σε περίπτωση κατά την οποία η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε συμφωνία

Οι πολίτες φαίνεται να ζητούν την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές σε ποσοστό 78,1% με το 58,3% των ερωτηθέντων να συμφωνεί με τη στρατηγική του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το δημοσκοπικό του προβάδισμα καθώς προηγείται με 14,5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας (36,5% έναντι 22%).

Το 49,4% των ερωτηθέντων θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη ενώ το 75,6% επιθυμεί πάση θυσία την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα.

Στο 14,8% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση της MarcΠροβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,8 μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει και η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το 65,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως επιθυμεί τον συμβιβασμό ενώ οι πολίτες επιλέγουν για νόμισμα το ευρώ σε ποσοστό 65,4%.

Στην έρευνα της Marc, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές σε ποσοστό 50,5% ενώ το 46,4% των ερωτηθέντων προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε περίπτωση που προκύψει αδιέξοδο κατά τη διαπραγμάτευση.
Keywords
Τυχαία Θέματα