Όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κικλίς

Όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης αποκάλυψε το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή για τους παιδικούς σταθμούς του πρώην δήμου Κιλκίς κατά τα έτη 2006-2010....

Το έλλειμα στους παιδικούς σταθμούς ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα καταλογίζονται στην πρώην διευθύντρια του Νομικού Προσώπου το ποσό των 982.536,40 ευρώ και στον πρώην αιρετό πρόεδρο του Νομικού Προσώπου αλλά και στην πρώην διευθύντρια 64.350 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε σωρεία διοικητικών παρατυπιών που σχετίζονται με τη οικονομική διαχείριση του νομικού προσώπου κατά την επίμαχη περίοδο. Συγκεκριμένα, δεν υπήρχαν επίσημοι απολογισμοί με υπογραφές και σφραγίδες, δεν κρατούνταν επίσημα βιβλία ταμείου, δεν υπήρχαν παραστατικά απόδοσης κρατήσεων σε δημόσιο και ΙΚΑ, δεν υπήρχε βιβλίο πρακτικών Δ.Σ και δεν βρέθηκαν γραμμάτια είσπραξης των τροφείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα και από το νέο Νομικό Πρόσωπο έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών που έχουν καταλογιστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα