ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ…


Υπέρ της συνεργασίας τωνδυο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας) και μετά τη διεξαγωγή τωνεθνικών εκλογών τάχθηκαν με συνεντεύξεις τους στο Βήμα της Κυριακής οΑντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εθνικής ΑμυναςΔημήτρης Αβραμόπουλος. Ο τελευταίος προβάλλει την
άποψη ότι η συνεργασία θα επιδιωχθείακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του κόμματός του. «Οκ. Παπαδήμος ήξερε να ορθώσει το ανάστημά του και να μιλήσει ως ίσος... προς ίσονστους χώρους λήψης αποφάσεων» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΘεόδωροςΠάγκαλος στη συνέντευξή του.

Επίσης, αποκαλύπτει ότιυπάρχουν συζητήσεις -ανεπίσημες- για μετεκλογική συνεργασίας των δύο κομμάτων,στις οποίες μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοικαι επιχειρηματίες.
Ο ίδιος αποφεύγει ναδηλώσει ποιον στηρίζει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ζητείεκλογές από τη βάση με κάλπη.
Χαρακτηρίζει «ανίκανουςκαι ανυπόληπτους» όσους διαχειρίστηκαν την κρίση και εν συνεχεία, όταναπομακρύνθηκαν, προχώρησαν σε κριτική, και «αισχρή περίπτωση» τους λεγόμενους«κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου.
Επιτίθεται για άλλη μιαφορά με σφοδρότητα εναντίον των τριών κομμάτων της Αριστεράς για τις «βίαιεςπράξεις των οπαδών τους» και δηλώνει ότι το μόνο αριστερό κόμμα που αναγνωρίζειείναι το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υπέρ της εθνικήςσυνεννόησης και της συνεργασίας των κομμάτων και μετά τις εκλογές τάσσεται ουπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Δίνει, μάλιστα, και τομετεκλογικό στίγμα, προβάλλοντας την άποψη ότι η συνεργασία θα επιδιωχθεί ακόμηκαι στην περίπτωση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του κόμματός του.
«Η συνεργασία και η συνεννόησηανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τωνεκλογών» τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
«Πρέπει να αντιληφθούν ότιη αυτοδυναμία είναι πολιτικός στόχος και όχι αυτοσκοπός» προσθέτει.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότιη ΝΔ δεν έχει μέτωπο με την Αριστερά και τονίζει πως με το τέλος τηςΜεταπολίτευσης έχει καταπέσει και το αντιαριστερό σύνδρομο της μετεμφυλιακήςεποχής, αλλά και το αντιδεξιό σύνδρομο της μεταδικτατορικής εποχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα