Πακιστάν: Αιματηρή επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Τέσσερις φερόμενοι ως εξτρεμιστές σκοτώθηκαν όταν ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ εκτόξευσε πυραύλους σε ένα σπίτι στα προάστια της πόλης Μιρανσάχ, στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια ημιαυτόνομη επαρχία όπου ζουν φυλές, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν σήμερα....

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι οι νεκροί από την επιδρομή στην περιοχή --η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν--
είναι τρεις.
Η επιδρομή του τηλεκατευθυνόμενου είναι η πρώτη από την 17η Νοεμβρίου του 2011 και εκτιμάται ότι θα εντείνει την οργή εναντίον των ΗΠΑ στο Πακιστάν όπου μια επιδρομή ελικοπτέρων του NATO την 26η στην μεθόριο είχε σκοτώσει 24 πακιστανούς στρατιώτες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Δύο πύραυλοι έπληξαν το κρησφύγετο στα περίχωρα της Μιρανσάχ, στην επαρχία του Βόρειου Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.
Οι εκρήξεις των πυραύλων προκάλεσαν πυρκαγιά και οι φλόγες ήταν ορατές από παντού στην Μιρανσάχ, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων, είπαν κάτοικοι.
Οι ΗΠΑ απομάκρυναν το έμψυχο και άψυχο υλικό τους από μια απομακρυσμένη αεροπορική βάση στην νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν από όπου διεξήγαγαν τέτοιες επιδρομές τον περασμένο μήνα, έπειτα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα