Παλιοί βομβιστές της περιόδου 2007-2010 πίσω από τη βόμβα στο σπίτι του Τσάκου

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο οι δράστες που τοποθέτησαν το βράδυ της Τετάρτης εκρηκτικό μηχανισμό έξω από σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου να σχετίζονται με τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στο εμπορικό κέντρο Mall και στο γραφείο ταχυμεταφορών στο Παγκράτι....

Οπως αναφέρει και tovima η συνδεσμολογία της βόμβας, το βάρος της εκρηκτικής ύλης -ήταν περίπου δύο κιλά-, ο μηχανικός χρονοδιακόπτης αλλά και το ότι το σακίδιο ήταν κρεμασμένο σε τοίχο οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ.
σε διαφορετικές εκτιμήσεις και πλέον όλα δείχνουν πως δράστες είναι μέλη παλιάς οργάνωσης που είχε προχωρήσει στα τέλη της δεκαετίας του 2000 σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων. Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν χαθεί τα ίχνη των μελών της.
Τώρα οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τους παλιούς βομβιστές να επανεμφανίζονται με νέο όνομα, δημιουργώντας ουσιαστικά την τέταρτη ένοπλη ομάδα που δρα τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα δεν αποκλείεται οι δράστες να σχετίζονται και με το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε νοικιασμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια.
Η επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις οργανώσεις ΕΝΕΔΡΑ («Ένοπλη Επαναστατική Δράση») και «Λαϊκή Θέληση» που αποτελούνταν από άτομα ηλικίας κυρίως 30-40 ετών και περιόρισαν τις κινήσεις τους όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρέθηκε στα ίχνη τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα