Παναναπηρικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καλεί όλους τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, με τους φίλους και τις οικογένειές τους, να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ομονοίας στις 10 το πρωί...

Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας – Βερανζέρου 31- στις 09.30 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.
Την τελευταία διετία τα άτομα με προβλήματα όρασης και οι
οικογένειές τους αντιμετωπίζουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, παράλληλα με τις μειώσεις των εισοδημάτων τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
«Διεκδικούμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών για την προστασία μας από μια οικονομική κρίση, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Δηλώνουμε ότι οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης δεν είναι διατεθειμένοι με τη στέρηση του πενιχρού τους προνοιακού επιδόματος να πληρώσουν τις αδηφάγες ορέξεις των ξένων τοκογλύφων. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας για να εισακουστεί ενιαία και δυνατή η φωνή μας προς όλες τις κατευθύνσεις. Η δύναμή μας είναι η ενότητα, η μαζικότητα και η αγωνιστικότητά μας και για το λόγο αυτό καλούμε τα σωματεία μέλη μας να κηρύξουν πανστρατιά και να δώσουν δυναμικό και βροντερό παρόν στις 27 Σεπτεμβρίου στο πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ».
Keywords
Τυχαία Θέματα