ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΟΣ"!


Περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα έωςκαι 15 δισεκατομμυρίων ευρώ εκτιμά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας καιΚλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι θα προέλθουν από το πρόγραμμαηλιακής ενέργειας «Ήλιος», σύμφωνα με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα DieWelt. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα επιδιώκει να πάρει η ίδια σταχέρια της
το βιομηχανικό της μέλλον και να σταθεί και πάλι στα πόδια της μετάτο τέλος του προγράμματος ευρωπαϊκής βοήθειας, το 2015.... Ο κ. Παπακωνσταντίνουδηλώνει ότι το «Ήλιος» θα στηριχθεί σε κρατικά κεφάλαια μόνο στην αρχική φάσητης εφαρμογής του, για τα πρώτα 2000 Μεγαβάτ που πρέπει να παραχθούν ως το2016-2017.

«Μετά η ελληνική ηλιακή ενέργεια θα είναι διαθέσιμη σε τιμέςαγοράς υπολογισμένες με μια κανονική αύξηση έναντι των σημερινών τιμών»,επισημαίνει.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται ακόμη στην «στατιστικήεξαγωγή», η οποία προβλέπεται σε διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009.
«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος κάνει χρήση της δυνατότηταςεικονικής εξαγωγής. Η ενέργεια θα καταναλώνεται στην Ελλάδα, αλλά θαυπολογίζεται στον ενεργειακό απολογισμό των χωρών-αγοραστών», εξηγεί ο κ.Παπακωνταντίνου και προσθέτει ότι αυτό συνάδει με την στρατηγική της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής για την ενέργεια από ανανεώσιμες πήγες, η οποία προβλέπει τηδημιουργία ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
Η Ελλάδα, όπως λέει ο υπουργός, βρίσκεται ήδη σεδιαπραγματεύσεις με την Ιταλία και το Λουξεμβούργο, οι οποίες δεν μπορούν ναπετύχουν τον φιλόδοξο στόχο της Ε.Ε. για αύξηση της ενέργειας από ανανεώσιμεςπήγες στο 20% ως το 2020.
Διαπραγματεύσεις γίνονται και με την Γερμανία, πρόσθεσε, ηοποία «αν και πετυχαίνει τον στόχο της, βλέπει τη δυνατότητα να μειώσει τοενεργειακό κόστος της μέσω της εισαγωγής ελληνικού ηλιακού ρεύματος είτεπραγματικά είτε στατιστικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα