Παπαρήγα: Εξαπατούν με αυταπάτες το λαό

Τη θέση ότι το δίλημμα μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών είναι κάλπικο, καθώς το κεντρικό ζήτημα τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι με ποιο τρόπο θα βγει το κεφάλαιο από την κρίση, διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα....

«Η ΝΔ εξαπατά και εκφοβίζει το λαό, ο οποίος πρέπει να βγάλει επιτέλους συμεπράσματα. Υπάρχει όμως και η εξαπάτηση του λαού με αυταπάτες, κρύβοντας την πραγματικότητα. Ο λαός βρίσκεται από δυο μεριές "στα Τρίκαλα
και στα δυο στενά" και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς ο λαός», τόνισε η τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία αμφισβήτησε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ενότητας του νότου για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας.
«Ασφαλώς η ΝΔ συντάσσεται με την κυρίαρχη συνταγή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας - αν και η Ολλανδία έχει αρχίσει να ζητά χαλάρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την άλλη συνταγή, την πιο χαλαρή, που κατά τη γνώμη του θα φέρει καλύτερα την ανάπτυξη. Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους διαφορές υπάρχουν - αλλά απ' τη σκοπιά του λαού καμία. Όταν μιλάτε για ανάπτυξη, ποιος θα κάνει τις επενδύσεις; Οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η κυβέρνηση λέει πως οι ιδιώτες θα κάνουν τις επενδύσεις όλοι στη σειρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, πως θα επιλέξει τους "υγιείς επιχειρηματίες", αυτούς που εφαρμόζουν τον εργατικό νόμο. Μα θα είναι κορόιδα να μην τον εφαρμόσουν, τέτοιοι που είναι οι νόμοι! Ακόμα και ο κ. Σάλας λέει πως «δεν θα δώσουμε δάνεια στις επιχειρήσεις που έχουν μαύρη εργασία»...» παρατήρησε η κυρία Παπαρήγα.
Τέλος, σε σχέση με την διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, η κυρία Παπαρήγα παρατήρησε πως η κυβέρνηση θέλει να πάρει τη δόση των 6,2 δισ., σε συνδυασμό με την πληρωμή 5,6 δισ. για τα ακούρευτα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που λήγουν στις 20 Μαΐου. «Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, εάν αξίζει τον κόπο να υποκύπτει κανείς στον εκβιασμό για το αν θα πάρουμε λεφτά ή όχι. Γιατί την κυβέρνηση την παίρνει και εκβιάζει...».
Keywords
Τυχαία Θέματα